Kentsel Dönüşüm Başkanlığı

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı
Kentsel Dönüşüm Başkanlığı

3. Türkiye Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı İzmir'de Gerçekleşti

16 Ekim 2015

14-16 Ekim 2015 tarihleri arasında Türkiye Deprem Mühendisliği Derneğinin daveti üzerine İzmir’de düzenlenen 3. Türkiye Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nda;    Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Tahsin BADEM ile, Genel Müdürlüğümüz Riskli Yapılar Dairesi Başkanlığı’ndan İnşaat mühendisleri ve Kentsel Dönüşüm Alanlarının Belirlenmesi ve Senaryo Afetlerin Oluşturulması için CBS Tabanlı Otomasyon Sisteminin Oluşturulması Proje grubundan, 7 kişilik uzman teknik personel, konferansta Genel Müdürlüğümüzü aktif katılımla temsil etti.  

Konferansta açılış konuşması yapan Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Tahsin BADEM, Türkiye’nin deprem riski altında olduğunu, deprem konusunun her vesile ile gündemde tutulması gerektiğini ifade ederek, bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzün proje, araştırma konferans, sempozyum gibi akademik çalışmalara dahil olarak destek verdiğini söyledi. Genel Müdürlüğümüzce; 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında hem yapı bazlı hem de alan bazlı uygulamalar ile deprem riskinin azaltılmasının hedeflendiğini belirtti. 
 
 
Konferansın ikinci gününde, Prof. Dr. Haluk EYİDOĞAN başkanlığındaki “İzmir Odaklı Kentsel Dönüşüm” özel oturumuna Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Tahsin BADEM ve Prof. Dr. Haluk SUCUOĞLU konuşmacı olarak katılmışlardır. Genel Müdür Yardımcımız konuşmasında, Genel Müdürlüğümüz faaliyetlerinden ve üniversiteler ile ortak yürütülen uygulamalar ve gerçekleştirilen projeler hakkında bilgi vererek, İzmir İli’nde gerçekleştirilen riskli alan uygulamaları ve riskli yapı tespitleri ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi. Soru cevap bölümünde yöneltilen sorulara cevap verirken, Kentsel Dönüşüm kavramından ne anlaşıldığının önemine değinen BADEM, Genel Müdürlüğümüz’ün faaliyetleri içerisinde olmayan, yerel yönetimlerce uygulanan plan değişiklikleri, yoğunluk artışları, TOKİ uygulamaları vb. bir çok faaliyetin de halk arasında bu kavram ile ifade edildiğini, dolayısı ile bunların birbirinden ayrı değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca strateji olarak, yerinde dönüşüm ve değer artışının adil dağılımı stratejilerinin, kentsel dönüşümde başat koşullar arasında gördüklerini ifade etti.
 
 
3. Türkiye Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’nda çeşitli üniversitelerin öğretim üyeleri tarafından katılımcılara 100’den fazla teknik sunum gerçekleştirilmiştir
Bakanlığımızın konferansa yapmış olduğu katkıdan dolayı Türkiye Deprem Mühendisliği Derneğince, Genel Müdür Yardımcımız Mustafa Tahsin BADEM’e plaket takdim edilmiştir.
 
Facebook’ta Paylaş Twitter’da Paylaş Google Plus’da Paylaş Yazdır